Dc Jeroe heeft grootse plannen voor Boven-Suriname
22 Oct, 00:57
foto
President Desi Bouterse heeft Humphry Jeroe zondag in Atjoni beëdigd als districtscommissaris. (Foto's: NII)


President Desi Bouterse heeft Humphry Jeroe zondag te Atjoni beëdigd als districtscommissaris (dc). Daarna is hij geïnstalleerd in deze nieuwe functie. Jeroe zal de leiding hebben over bestuursressort Boven-Suriname in het district Sipaliwini.

Jeroe is zich ervan bewust dat hij in een rijdende trein stapt. Hij zal zich tot het uiterste inzetten om de door de regering gestelde doelen te helpen verwezenlijken. “Het is voor mij een enorme eer om beëdigd te zijn tot districtscommissaris”, laat hij optekenen door het Nationaal Informatie Instituut.

De nieuwe dc riep de gemeenschap van Boven-Suriname op samen te bundelen en de handen uit de mouwen te steken. Jeroe deelde de grote dromen die hij heeft voor Boven-Suriname met de aanwezigen. Zo droomt hij over een multifunctioneel centrum voor Boven-Suriname, dat binnen niet al te lange tijd opgezet zal worden. Ook de aanmeersteiger van Atjoni geniet zijn aandacht. Deze zal uitgebreid, verfraaid en toeristvriendelijker worden gemaakt.

Bouterse zei te weten wat de potentie is van dc Jeroe. Hij zal in staat zijn de lat-hoogte te bereiken, die zijn voorgangers gelegd hebben. “Er is veel werk te doen en ik heb geluisterd naar uw dromen en veel van uw dromen zijn realistisch”, zei het staatshoofd zich richtend tot de dc. "Er is veel potentie in Boven-Suriname en wanneer we investeren in onderwijs en in de Surinaamse mens, dan hebben dit bestuursressort en Suriname grote mogelijkheden."

Jeroe is begeleid door dc Yvonne Pinas die waarnam in Boven-Suriname. Zij heeft de leiding over Boven-Saramacca. Jeroe heeft eerder aan Starnieuws gezegd dat hij voorlopig voorzitter blijft van het Comité voor Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. "Ook al word ik districtscommissaris, ik blijf ook slachtoffer".

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March