Jeroe wordt dc en blijft voorzitter Comité
21 Oct, 06:33
foto
Humphry Jeroe wordt dc van Boven-Suriname. Hij blijft voorzitter van Comité voor Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld.


Humphry Jeroe, die later op de dag beëdigd en geïnstalleerd wordt als districtscommissaris (dc), zal voorlopig voorzitter blijven van het Comité voor Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. Dit antwoordt hij op een vraag van Starnieuws. "Ook al word ik districtscommissaris, ik blijf ook slachtoffer," stelt Jeroe.

Jeroe wordt dc van Boven-Suriname. Hij is van dat gebied ( Pokigron) en is bekend met de noden en gebruiken van de gemeenschap. Hij heeft stage gelopen bij dc Yvonne Pinas die waargenomen heeft in Boven-Suriname. Zij is dc van Boven-Saramacca. Jeroe zegt dat hij voldoende uitgerust is om de nieuwe uitdaging aan te gaan.

"Veel zaken moeten worden aangepakt in Boven-Suriname," zegt de aankomende dc. Hij noemt onder andere onderwijs, de aanmeersteiger van Atjoni en het milieu. De bewustwording van de mensen voor het milieu moet worden vergroot. Jeroe wordt dc in het Saramaccaans gebied, waar er nog onenigheid is over de benoeming van Albert Aboikoni tot granman. Aboikoni houdt begin november een krutu om te praten over de ontwikkeling van het Saramaccaans gebied.

René Gompers

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April