Lof voor Mahespalsingh bij herstart 'SML-rijstfabriek'
18 Oct, 00:43
foto
Ondernemer Johnny Mahespalsingh. Hij heeft met Westland Sama Group geïnvesteerd in de rijstfabriek van Wageningen.


Lovende woorden voor ondernemer Johnny Mahespalsingh die met zijn Westland Sama Group de rijstfabriek van de Stichting Machinale Landbouw (SML) een herstart heeft gegeven. President Desi Bouterse zegt dat Wageningen duidelijk opleeft. Hij merkt op dat 'oom John' en zijn team heel hard hebben gewerkt om de herstart van de fabriek mogelijk te maken.

Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij deelt mee dat er een overeenkomst is tussen SML en Westland Sama Group. Mahespalsingh heeft ook schulden overgenomen en heeft geïnvesteerd in de rijstfabriek en de pelmolen. Wat de overeenkomst precies is tussen SML en Westland Sama Group, is niet duidelijk geworden. Ook de hoogte van de schuld is niet bekend. Mahespalsingh is door de regering eerder benoemd als president-commissaris van SML. De minister vindt dat er niks mis mee is als een Surinamer besluit te investeren. Soerdjan is op zoek naar nog meer 'oom John's' die willen investeren in de landbouw. Voor hem is het niet alleen de herstart van de rijstfabriek en de pelmolen, maar van Wageningen.

Raadsadviseur Ramon Abrahams deelt mee dat 'oom John' vorig jaar november 3000 ha areaal van Staatsolie heeft gehuurd. Het terrein van SML is indertijd gekocht door Staatsolie voor het ethanolproject dat niet meer doorgegaan is. Westland Sama Group heeft het terrein voor vijf jaar gehuurd en heeft intussen bijkans de helft van de 3000 ha in cultuur gebracht. De pelmolen zal padie verwerken. Abrahams die ook ondervoorzitter is van de NDP, voert aan dat mensen hopen dat het project mislukt, maar de fabriek maakt een doorstart.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April