Man voor derde keer ingesloten voor oplichting
15 Oct, 15:43
foto


De notoire oplichter Rakeshkoemar B. (36) is opgespoord en aangehouden. Rakeshkoemar B. staat bij zijn zakenpartner bekend als ‘Rakesh’. Een ondernemer deed aangifte van verduistering tegen ‘Rakesh’.

De aangever verklaarde een geldbedrag te hebben afgestaan aan ‘Rakesh’ voor het opkopen van goederen die hij in zijn supermarkt door verkoopt. Na SRD 35.000 in ontvangst te hebben genomen, heeft de zakenpartner niets meer van zich laten horen.

Uit het onderzoek is komen vast te staan dat ‘Rakesh’ zich voordoet als ‘salesman’ met als taak het opkopen van goederen bij groothandelaren en deze goederen te leveren aan winkeliers. Op die manier bouwde ‘Rakesh’ een vertrouwensrelatie op met de ondernemer. Na het groot geldbedrag te hebben ontvangen, werden de afspraken niet meer nagekomen.

‘Rakesh’ is voor de derde keer ingesloten voor soortgelijke gepleegde strafbare feiten. De politie vermoedt dat er meerdere benadeelden zijn. De recherche van regio Midden, gevestigd op het politiebureau van De Nieuwe Grond roept hierbij eventuele benadeelden op om zich te wenden tot de recherche voor het doen van aangifte. Deze afdeling is te bereiken op het nummer 582050, meldt de politie Public Relations.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April