Suriname en Italië willen samenwerking intensiveren
12 Oct 2018, 16:47
foto
Minister Yldiz Pollack-Beighle met speciale gezant Roberto Natali. Links minister Stephen Tsang en rechts zijn collega Soerdjan Lekhram. (Foto: NII)


Suriname en Italië hebben een bespreking gevoerd waarbij de focus was het aangaan van economische, wetenschappelijke, technische en culturele samenwerken. Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft met de speciale gezant voor de Caribische landen van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Roberto Natali, overleg gevoerd.


Ook is er breedvoerig gesproken over het ontwikkelen van de toerismesector op een professionele manier, waarbij de connectiviteit met Italië van groot belang is. Natali heeft aangegeven dat Italië bereid is de expertise en ervaring over toerisme en de agrarische ontwikkeling te willen delen met Suriname, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Minister Pollack-Beighle was vergezeld van haar collega's van Handel, Industrie en Toerisme, Stephen Tsang en Lekram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de projecten aangekaart waar zij ondersteuning voor nodig hebben, waaronder het visumbeleid van het Schengengebied, het bevorderen van de toerisme sector en het bijscholen van studenten voor de agrarische sector.

Suriname en Italië onderhouden sinds juli 1978 diplomatieke relaties. De niet-residerend ambassadeur van Italië voor Suriname is Antonio Bernardini, met als standplaats Brasilia. De overeenkomst moet nog worden getekend.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April