PL rouwt om heengaan strijdmakker Girjasing
08 Oct, 17:15
foto


Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) zegt dat het overlijden van Assembleelid Girjasing een zwaar verlies is. “We hebben samen gestreden in Commewijne. We zijn strijdmakkers geweest. Mede dankzij hem waren we in Commewijne zeer sterk. Voor ons is zijn heengaan een zwaar verlies,” zegt Somohardjo.

Onderwijs was één van de sectoren waar Girjasing altijd bijzondere aandacht voor vroeg in zijn hoedanigheid van parlementariër. Hij heeft zich altijd fel uitgesproken over de vele misstanden binnen het project Naschoolse Opvang en was er geen voorstander van dat het accent werd gelegd op voeding in plaats van op studieresultaten. Girjasing had ook geen hoge verwachtingen van het jaar 2018, onder meer vanwege de rancune die in 2017 in grote mate plaatsvond, maar ook vanwege een gebrek aan beleid en visie van degenen die het land besturen.

Over het vertrek van de huidige HVB-leden uit de PL, inclusief Assembleeleden die gekozen waren op basis van hun voordracht als PL-leden, had Girjasing ook een uitgesproken mening. Hij had onder meer gesteld dat dit niet de opdracht was die het volk had gegeven aan V7, de combinatie waar de PL tijdens de verkiezingen van 2015 deel uitmaakte.

Hoofdbestuur, partijraad en de structuren van PL condoleren alle nabestaanden met het overlijden van het Assembleelid Sheilendra Girjasing.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May