President klaagt Suriname Herald aan
25 Sep, 15:47
foto
President Desi Bouterse zondag in het presidentieel paleis. Hij heeft de Chinese minister van Buitenlandse Zaken ontvangen en stond journalisten te woord. (Foto: Leroy Troon)


President Desi Bouterse heeft de advocaat Irvin Kanhai de opdracht gegeven om een zaak te beginnen tegen Suriname Herald. Het is een klinkklare onzin, zegt het staatshoofd in gesprek met Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut, dat hij onwel is geworden en naar Cuba is gegaan. Hij is ook niet naar het Militair Hospitaal gegaan. Het bericht is een leugen, benadrukte Bouterse.


De president vindt dat het medium gewoon toegegeven moest hebben dat er een fout is gemaakt, in plaats van te volharden in de leugen. Het is een fake-bericht, beklemtoont Bouterse. "Dit loopt de spuigaten uit". Het bericht heeft verwarring gebracht in de gemeenschap en bij partijgenoten.

Bouterse wijst erop dat hij na zijn operatie bij terugkeer heeft aangegeven dat hij het voorlopig rustig aan moet doen. De wond is van buiten genezen, maar van binnenuit is er meer tijd nodig. Hij is elke dag in contact met zijn artsen. Die hebben hem enige tijd geleden afgeraden om begin oktober naar Servië, Rusland en Turkije te gaan. Voorgesteld is om het bezoek uit te stellen naar eerste helft komend jaar.

De president vindt de berichtgeving kwaadaardig en zal het absoluut niet zo laten. Op basis van de geloofwaardigheid moest het bericht gecorrigeerd worden. Bouterse is blij dat andere media zich hebben uitgesproken over het bericht nadat het duidelijk was dat het niet klopte. Een jurist is in de arm genomen want deze klinkklare leugen moet gecorrigeerd worden.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May