Gajadien: Alcoa vervult regels als beursgenoteerd bedrijf
22 Sep, 00:54
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) keurt het af dat de informatie die officieel gevraagd is aan Alcoa, niet is gegeven. Aan de ander kant komt de vicepresident van de Alcoa, Robert Baer, naar Suriname en houdt een bijeenkomst met het bedrijfsleven en experts, over de overeenkomst met de regering voor het beëindigen van de Brokopondo Overeenkomst.

"Zogenaamd is de samenleving geïnformeerd over de toekomstplannen van Alcoa in Suriname. Zij hebben zich slechts gehouden aan de regels van een beursgenoteerd bedrijf om de samenleving op tijd te informeren over de veranderingen. Daarom zijn enkele betrokkenen snel bij elkaar geroepen," concludeert Gajadien.

Terwijl er uit die samenleving waar Suralco opereert diverse vragen zijn, worden die instanties en personen niet geïnformeerd of met hen een discussie te voeren over de heikele punten. "Hiermede etaleert Alcoa zijn houding jegens de Surinaamse gemeenschap. Als beursgenoteerd bedrijf dient het de investeringen met de lokale gemeenschappen te bespreken en zich niet slechts vast te klampen aan een toevallige regering," vindt de VHP-topper.

Investeerders hebben in het verleden enorme verliezen geleden, omdat bedrijven met toevallige corrupte regeringen overeenkomsten aangegaan zijn, welke de bedrijven later duur zijn komen te staan. Daarom zijn corporate social responsibility-regels aangescherpt voor deze multinationals, voert Gajadien aan.

De VHP-fractie gaat verder met het vragen van internationale aandacht voor het gedrag van Alcoa in Suriname.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May