Pokigron krijgt medisch centrum
18 Sep, 16:28
foto
Een delegatie uit Nederland en minister Antoine Elias van Volksgezondheid oriënteren zich op de plek waar het nieuwe medische centrum zal worden gebouwd te Atjoni. (Foto: NII)


Een delegatie uit Nederland heeft samen met minister Antoine Elias van Volksgezondheid een oriëntatiebezoek gebracht aan Pokigron in het district Sipaliwini. Het ligt in de bedoeling om een medisch centrum op te zetten in dit dorp.

De minister informeerde de aanwezigen, onder wie de waarnemend districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas en David Jeroe, kapitein van Pokigron, over de plannen rond het op te zetten medisch centrum, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Mariska van Heijdoorn, delegatieleider, legde uit dat in het nieuwe medisch centrum de westerse geneeskunde gecombineerd zal worden met de traditionele geneeswijzen van de lokale bewoners.

De missie bestaat verder uit de projectmanager Hans Breevink, architect Marc Holvoet en landmeter Vincent Bloem. Na de een korte vragenronde begaf de delegatie, onder leiding van dc Pinas, zich naar de plek waar het centrum opgezet zal worden. Het centrum komt te staan in de nabijheid van het districtscommissariaat.


Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May