Grushenka Rozen voorzitter DA’91 Jongeren Forum
17 Sep 2018, 02:48
foto
DA’91 Voorzitter Angelic del Castilho installeert het nieuw gekozen bestuur van Jongeren Forum. (Foto: DA'91)


Grushenka Rozen is zaterdag gekozen als de nieuwe voorzitter van DA'91 Jongeren Forum. Zij kreeg de hamer overgedragen van de gewezen voorzitter Vijaita Ramlal. Rozen zegt dat zij en haar team bewust gekozen hebben om actief te zijn in de politiek en heel bewust voor DA’91. “Als jongeren hopen we, nu wij gekozen zijn, ook een wezenlijke bijdragen te kunnen leveren aan onze partij en het verhoogde politiek bewustzijn van de Surinaamse jeugd.

Gewezen voorzitter, Ramlal, riep in haar felicitatieboodschap het nieuwe bestuur op om creatief en innovatief te zijn in de aanpak van het politieke werk. “In DA’91 hebben wij als jongeren de volledige vrijheid om onze ideeën en gedachten in uitvoering te brengen met de volle ondersteuning van de leiding van de partij". Zij stelde dat in de politiek er altijd hoogtepunten en dieptepunten zijn, "maar dat wij in DA’91 nimmer de moed laten zinken en wij zijn onbevreesd om nieuwe, onbegaanbare paden in het belang van onze samenleving in te slaan. Voor ons als jongeren is de participatie in het Jongeren Forum een bijzonder voorrecht om onze gemeenschap te mogen dienen en tegelijkertijd te mogen groeien als jong politicus.

Rozen gaf aan dat tijdens deze periode drie thema’s centraal staan: milieu, jong ondernemerschap en LBGT. Het bestuur heeft voor deze thema’s gekozen, omdat het voor jongeren heel belangrijke vraagstukken zijn. Zij stelde dat over alle vraagstukken, maar in het bijzonder de drie hoofdthema’s, het van belang is dat jongeren hun mening ook gehoord wordt. Het DA91 Jongeren Forum heeft op 29 september zijn eerste activiteit in het district Saramacca.

DA’91 Voorzitter Angelic del Castilho feliciteerde het nieuw gekozen bestuur. Zij is de eerste voorzitter van het DA’91 Jongeren Forum geweest in 1991. Del Castilho wees de nieuwe bestuursleden erop dat zij tot de groep van politici behoren die een harde strijd leveren en zullen blijven leveren om Suriname weer een toekomstperspectief te bieden.

Het Jongeren Forum is een statutair orgaan en heeft vastgelegde verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Zo is het bestuur ook lid van de Partijraad, het hoogste orgaan van de partij, waar belangrijke politieke besluiten gesanctioneerd worden. De stem van elke jongere zal daar evenveel waarde hebben als elke andere stem. Del Castilho riep het bestuur op actief en enthousiast alle jongeren, binnen de partij, en in heel Suriname te overtuigen dat er hoop is "als wij met z’n allen opstaan en samen het verschil gaan maken op basis van onze liberale ideologie".

De partijvoorzitter gaf de jongeren de opdracht: “Wees je steeds volledig bewust van waar je voor staat en waar je heen wil, blijf je politiek inzicht ontwikkelen en vergroten, zodat je de gemeenschap nu al kan dienen en zodoende in de naaste toekomst met volle verantwoording en capaciteit hoge functies binnen de Staat Suriname op je kan nemen, want wij moeten radicale veranderingen in de politiek brengen. DA’91 moet het verschil maken in 2020, want politiek moet anders. Ook jullie zijn de dragers van Politiek Tra Fasi.”

Het nieuw gekozen bestuur bestaat verder uit Jamal Boldewijn, Arrigo Rozen, Shofia Ramsammy en Vijaita Ramlal.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April