Verhoogde salarissen worden deze maand betaald
10 Sep, 00:00
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt dat er alles aan gedaan wordt om de verhoogde salarissen van ambtenaren eind september uit te betalen. "Er wordt enorm hard gewerkt. Wij gaan ons houden aan ons woord," zegt de bewindsman om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

De Raad van Ministers moet goedkeuring geven aan de nieuwe loonreeks voor ambtenaren. Deze moet bij resolutie worden vastgesteld. Afgelopen week waren technici bezig met het finaliseren van de loonreeks. De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft om de tafel gezeten met het Onderhandelingsorgaan om de technische zaken door te nemen.

Bestuurslid Michael Miskin bevestigt tegenover Starnieuws dat de voorzitter van het Onderhandelingsorgaan, Sonny Kertoidjojo, hem gerapporteerd heeft dat de nieuwe loonreeks technisch in orde is. Deze wordt in gereedheid gebracht voor goedkeuring door de Raad van Ministers.

Miskin merkt op dat na de uitbetaling van de verhoogde salarissen eind september, de komende drie maanden over de resterende zaken uit het wensenpakket onderhandeld zal worden. Dit is afgesproken met minister Hoefdraad. Nu is overeengekomen dat de SRD 500 koopkrachtversterking opgeteld wordt bij het salaris. Dit moet zodanig gebeuren dat de ambtenaren hetzelfde bedrag in handen houden dat ze al kregen. Hierop moet 25% salarisverhoging worden gegeven. Door deze toepassing zullen vooral de ambtenaren op de onderste treden, tegemoet worden gekomen. De loonsverhoging werkt terug tot 1 januari 2017. Over de uitbetaling van de terugwerkende kracht moet nog een betalingsschema worden afgesproken.