Beurs in KKF: Mogelijkheden toerisme in eigen land
26 Aug 2018, 08:09
foto
Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, stampt rijst op de beurs. Naast hem vicevoorzitter Melvin Bouva van De Nationale Assemblee. (Foto's: Leroy Troon)


De ‘Vakantie in Suriname, Info beurs 2018’ is zaterdagmiddag voor de eerste keer gehouden door Stichting Toerisme Suriname (STS). 45 organisaties nemen deel aan de beurs, op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Bij de opening, verricht door minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, is het niet druk. De organisatie hoopt met de ‘doksa cook-out’ van vandaag meer bezoekers te verwelkomen.

Touroperators, hotels en ook binnenlandse resorts staan helemaal voorbereid om het publiek informatie te geven over vakantiemogelijkheden in eigen land. Via onder andere beeldmateriaal kunnen de bezoekers een indruk krijgen van de sfeer van de vakantiebestemmingen. Ook inheemse en marron kunst worden tentoongesteld. Armbanden, kettingen, kalebas kommetjes, houten snijwerken en stampers met allerlei vormen en stijlen trekken veel aandacht van de bezoekers. De Shiatsu masseurs van het Blindencentrum zijn erbij om het vakantiegevoel in te wrijven.

Minister Tsang staat stil bij ‘Suriname think tourism’ campagne die vorig week is gelanceerd. Het doel is niet om de buitenlandse toerist aan te trekken, maar om eerst de Surinamer bewust te maken van de mogelijkheden van toerisme in eigen land. Tsang gelooft dat pas na bewustwording er gezamenlijk bepaald kan worden hoe toerisme verder ontwikkeld gaat worden.

S.(Robby) Jawalapersad, voorzitter van STS, zegt aan Starnieuws dat het belangrijk is dat deze beurs er is. Er zal meer gedaan moeten worden om toerisme te bevorderen. Dat toerisme bedrijven hun diensten en producten kunnen promoten, is daarbij essentieel. De STS ondersteunt de campagne van de minister.

KKF-voorzitter Anil Padarath geeft ook aan dat er vooral in deze crisisperiode gekeken moet wordt hoe de leden ondersteund kunnen worden. Deze beurs is een van de manieren om mensen te wijzen op de vakantiemogelijkheden in eigen land. Na de tweedaagse beurs zal worden geëvalueerd hoe de STS verder kan worden bijgestaan.

De beurs begint vandaag om 12.00 uur met de 'Doksa cook-out' en duurt tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Leroy Troon
Advertenties