Santokhi: VHP herkent zich niet in uitspraken Blok
18 Jul, 13:40
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


VHP-voorzitter Chan Santokhi om een reactie gevraagd over de uitlatingen van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, zegt dat de partij zich niet in de uitspraken herkent. "Waarschijnlijk is de minister onvoldoende op de hoogte van de recente ontwikkelingen in Suriname," zegt de voorzitter van de oranje partij.

"Suriname is een multiculturele samenleving waar alle bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar leven. De partij is zelf een weerspiegeling van de ontwikkeling naar een grote nationale partij, waar etniciteit en afkomst geen rol spelen. Dat Suriname onder deze regering gedaald is tot een land dat door sommigen wordt aangeduid als een ‘failed state’, ligt niet aan haar multiculturele bevolkingssamenstelling. Waar Suriname mee kampt is een gebrek aan goed bestuur en ongebreidelde corruptie tot op het hoogste niveau," stelt Santokhi.

Het gebrek aan inzichten bij Nederlandse politici is ook een teken dat het tijd wordt dat onze landen de diplomatieke banden op het hoogste niveau herstellen, vindt de VHP-topman.

Intussen heeft de Nederlandse minister in een brief aan de Tweede Kamer zijn verontschuldigingen aangeboden. Hij zegt zijn woorden niet goed gekozen te hebben en betreurt het. Hij is te ver gegaan met het doen van de uitspraken, zegt hij. Coalitie en oppositie in Nederland hebben kritiek geleverd op de bewindsman, met uitzondering van Geert Wilders van PVV.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February