Financiën komt terug op besluit koopkrachtversterking
13 Jul, 04:11
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft zijn eerdere brief over geen uitbetaling van koopkrachtversterking donderdag ingetrokken.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft zijn brief van 9 juli aan ministers, donderdag ingetrokken, waarin hij meegedeeld had dat de koopkrachtversterking van ambtenaren niet zou worden uitbetaald deze maand. Naast het vakantiegeld zullen de SRD 500 koopkrachtversterking aan ambtenaren én de SRD 100 heffingskorting normaal worden uitbetaald.

Vorig jaar was in juli geen koopkrachtversterking gegeven aan ambtenaren, omdat die maand vakantiegeld wordt uitbetaald. Ook dit jaar zou aanvankelijk hetzelfde beleid worden gevoerd. Ambtenaren begonnen er over te morren dat ze deze maand geen koopkrachtversterking zouden krijgen. Het was de bedoeling dat per 1 januari de ambtenaren een salarisverhoging zouden krijgen. Dit is nog niet gerealiseerd. In plaats daarvan krijgen zij elke maand totaal SRD 600 extra op hun salaris.

Hoefdraad betreurt via het Nationaal Informatie Instituut berichtgeving alsof overheidsambtenaren aan het eind van juli geen koopkrachtversterking zullen ontvangen. "Ambtenaren krijgen aan het eind van deze maand het normale salaris plus het vakantiegeld," volgens de bewindsman. Hiertoe zijn de staten bij het ministerie van Financiën reeds in de maak.

De bewindsman keurt een wilde oproep tot actie af en had eerder dat onduidelijkheden worden nagetrokken bij zijn ministerie. Hij vindt het jammer dat de zaak rondom het wel of niet uitbetalen van de koopkracht zo een wending heeft gekregen. Dit alles was volgens de minister onnodig en zou binnen enkele ogenblikken opgelost kunnen worden. “Eenieder die er recht op heeft zal zijn of haar geld krijgen,” verzekert minister Hoefdraad de uitbetaling.

U kunt de brief van minister Hoefdraad van 9 juli 2018 hier downloaden.
pdf-icon.gif brief_minister_Hoefdraad_9_juli.jpg