Cristiano Ronaldo naar Juventus
10 Jul, 13:19
foto
Cristiano Ronaldo (33) verruilt na tien jaar het t-shirt van Real Madrid voor dat van Juventus. (Getty Images)


De sterspeler van Real Madrid, Cristiano Ronaldo, is gereed om naar Juventus te gaan. De Spaanse club heeft dat bevestigd. Er is een overeenkomst gesloten tussen Real Madrid en Juventus ter waarde van US$ 140 miljoen. De overstap betekent het einde van een tienjarig verblijf van de 33-jarige Portugees in Bernabeu. Ronaldo is een vierjarig contract met Juventus overeengekomen.

Ronaldo won vier Champions Leagues met Real Madrid, maar had een turbulente relatie met clubpresident Florentino Perez. "Voor Real Madrid zal Cristiano Ronaldo altijd één van onze grote symbolen zijn", zei de club in een verklaring.

"Real Madrid wil zijn dank uitspreken aan een speler die heeft bewezen de beste ter wereld te zijn en die één van de mooiste tijden uit de geschiedenis van onze club en het wereldvoetbal heeft gemarkeerd. Real Madrid zal altijd je thuis zijn."

Cristiano Ronaldo wordt de duurste speler van de Italiaanse club nadat die bijna US$ 100 miljoen had betaald voor de komst van Gonzalo Higuain. Ronaldo kwam in 2009 van Manchester United naar Real voor een recordbedrag van US$ 108 miljoen. Hij scoorde een clubrecord van 451 goals en won de Ballon D'Or - uitgereikt aan 's werelds beste voetballer - in 2008, 2013, 2014, 2016 en 2017. Ronaldo heeft de club geholpen aan vier Champions League overwinningen, in vier van de afgelopen vijf seizoenen en scoorde in de finales van 2014 en 2017.

Ondanks zijn dominantie in Europa's beste clubcompetitie, worstelde Real in eigen land en eindigde vorig seizoen 17 punten achter kampioen Barcelona. Real is enthousiast over het hervormen van zijn team onder de nieuwe trainer Julen Lopetegui. De club die 33 keer de La Liga heeft gewonnen, heeft nu zijn inspanningen gezet op het binnenhalen van de 26-jarige Braziliaanse spits van Paris St-Germain, Neymar.

De overstap van Neymar zal een controversiële zijn, aangezien hij vier jaren verbonden was aan aartsrivaal Barcelona voordat hij voor een recordbedrag van werd overgenomen door Paris St-Germain. Real Madrid wil ook een andere PSG-spits binnenhalen. Het gaat om de 19-jarige Kylian Mbappe, die Frankrijk heeft geholpen naar de halve finales van het WK in Rusland.