Surinaamse basketbalselectie wint eerste wedstrijd
25 Jun 2018, 00:36
foto
Marciano Zalman van ATV in gesprek met coach Ludwig Belgrave. (Beeld: ATV)


De basketselectie van Suriname heeft zondagavond zijn eerste wedstrijd tegen St. Lucia met 80-61 gewonnen. De 'Tigri's' stonden de gehele wedstrijd vóór en hebben deze positie tot het einde weten te behouden. Het puntenverschil is in de laatste quarter uitgebouwd naar maar liefst 20. De FIBA AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier wordt van 24 tot 30 juni gehouden in de Anthony Nesty Sporthal. Tien landen doen hieraan mee. De openingsceremonie werd zondagavond gehouden.

Coach Ludwig Belgrave verklaarde meteen na de winst tegenover Marciano Zalman van ATV dat het heel belangrijk is voor het zelfvertrouwen van het team om de eerste wedstrijd te winnen. Het is ook een stimulans voor het publiek om het nationale team aan te vuren. Tijdens de wedstrijd, die live wordt uitgezonden op ATV, was duidelijk te merken dat het publiek opleefde bij goede acties van Suriname. De sfeer zat er goed in. Vanavond om 21.00 uur komt Suriname uit tegen Grenada. De overige wedstrijden beginnen al vroeg in de middag.

In Poule A zijn ingedeeld: Guyana, Grenada, St. Lucia, St. Vincent & the Grenadines en Suriname. In poule B: Barbados, Haïti, Bermuda, Antigua & Barbuda en Montserrat. Twee herenteams zullen zich kwalificeren voor de FIBA AmeriCup 2021 Qualifiers die begin september worden gespeeld.

De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) organiseert samen met de Caribische Basketbal Confederatie (CBC) het prestigieuze toernooi. Conrad Issa, vicevoorzitter van de SBA, heette de delegaties van de verschillende landen, de CBC en de International Basketball Federation (FIBA) welkom in Suriname. Hij sprak de hoop uit dat een sportief toernooi wordt gespeeld.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April