WK 2018: Keisuke Honda brengt Japan in balans
24 Jun 2018, 14:34
Sadia Mané brengt Senegal in de 11e minuut op voorsprong. (Getty Images)

Keisuke Honda heeft zich tot Japanse legende gemaakt. Zes minuten nadat hij Shinji Kagawa vervangt in het laatste kwartier, brengt de score voor Japan weer in balans. Hij is de enige Japanner die op drie verschillende WK-toernooien heeft gescoord. Twee keer kwamen de Japanners op achterstand, twee keer wisten ze de balans gelijk te trekken. Japan tegen Senegal in groep H eindigt 2-2. Beide landen hebben nu vier punten uit twee duels. De andere groepsgenoten Colombia en Polen hebben geen punten.

Beide partijen kozen duidelijk voor aanvallend voetbal wat een goed duel opleverde. Al vroeg komt Senegal via Sadia Mané op voorsprong. Een beetje ongelukkig voor doelman Eiji Kawashima die een schot van Youssouf Sabaly weg bokst tegen het been van Mané waarna deze in de netten verdwijnt. Het doelpunt van Mané in de 11e minuut is het snelste WK-goal ooit van Senegal. Khalilou Fadiga scoorde in juni 2002 in de 20e minuut tegen Uruguay. wamen goed opzetten.

De Japanners zoeken naar de gelijkmaker en nog geen half uur nadat ze op achterstand komen, scoort Takashi Inui ineens uit het niets. De eerste goede kans en Japan verzilvert. Yuto Nagatoma controleert de bal goed in de 16 meter, speelt Inui aan, die het leer krult langs Khadim N’Diaye. Voor Inui is het zijn vijfde doelpunt voor Japan.

Senegal krijgt in de 39e minuut de kans om weer op voorsprong te komen. N’Diaye stuurt M’Baye Niang de diepte in maar zijn schot wordt afgeblokt door Kawashima. In de laatste tien minuten van de eerste helft domineert Japan.

Kort na de rust mist Yuya Osaka de 2-1. Hij wordt aangespeeld door Gaku Shibasaki, maar voor hij kan intikken, trapt hij over de bal. Enkele minuten later spat het schot van Inui op het doellat.

Maar dan is Senegal het die weer op voorsprong komt via Moussa Wagué terwijl Japan het spel beheert. Waqué knalt de bal in de 71e minuut in het dak van het doel. Het is een kruisbal van Sabaly die M’Baye Niang verlengt naar de 19-jarige verdediger Waqué, die zijn eerste internationale goal scoort.

De Japanse coach brengt in de 74e minuut zijn ultieme wapen binnen. Keisuke komt in de plaats van Kagawa. Vier minuten later toont Keisuke zijn kunnen. Een blunder van doelman N'Diaye die faalt de bal goed weg te werken wordt door de Japanners afgestraft. Keisuke knalt Japan weer op gelijke hoogte.