Politie onderzoekt poging brandstichting school te Flora
24 Jun, 12:35
foto


Iemand heeft geprobeerd brand te stichten in de computerruimte van een school te Flora. De deur van de ruimte vertoont schroeischade. In de directe omgeving werd verbrand plastiek aangetroffen die vermoedelijk vermengd was met smeerolie. Een deel van dit materiaal was ook in het lokaal achtergelaten.

De politie van het ressort Flora kreeg van de melder van de brand, Milton R., te horen dat bij aanvang van zijn nachtdienst hij zijn collega die hij moest aflossen, niet ter plekke heeft aangetroffen. Hij maakte een eerste controleronde, maar heeft niets vreemd gemerkt.

Toen hij echter om 06.42 uur woensdag zijn laatste controleronde maakte, ontdekte hij dat iemand gepoogd moet hebben brand te stichten.
Volgens een getuige die in de directe omgeving van de school woont, nam hij omstreeks 21.00 uur dinsdagavond een brandgeur waar. Hij dacht in eerste instantie dat de geur vanuit zijn woning kwam. Na onderzoek in zijn woning bleek dat niet het geval te zijn. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo, meldt de politie Public Relations.

Sunday 24 February
Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February