Scholen Wanica krijgen boeken van VHP Jongerenraad
21 Jun, 22:44
foto
VHP Jongerenraad heeft enkele scholen in Wanica boeken geschonken. (Foto: VHP)


Na de start van het landelijke boekenproject in Commewijne, zijn woensdag enkele scholen in het district Wanica in aanmerking gekomen voor boeken die gebruikt kunnen worden voor de ontwikkeling van schoolkinderen. Ieder kind, kansrijk of kansarm, heeft recht op kwalitatief goed onderwijs. Het kind verdient een eerlijke kans om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Echter, kan dit pas indien de middelen daartoe aanwezig zijn, meent de VHP Jongerenraad.

De oranje jongeren vinden dat scholen te kampen hebben met een tekort aan schoolmateriaal, een net schoolerf, vuilnistonnen, schoonmaak- en tuinpersoneel, etc., hetgeen een ongezond schoolklimaat stimuleert. "Indien wij een gezond schoolklimaat willen bevorderen, moeten tenminste de basiselementen aanwezig zijn om goed onderwijs te kunnen bieden. Goed onderwijs legt uiteindelijk een basis voor de leerling om deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt," meent de Jongerenraad.

Een land in ontwikkeling heeft gekwalificeerd kader nodig. Investeren in menselijk kapitaal is daarom essentieel volgens de Jongerenraad. Benadrukt wordt het belang van goed kwalitatief onderwijs en goed geschoolde jongeren. Dit is een van de belangrijke redenen waarom de VHP Jongerenraad ook haar maatschappelijke bijdrage binnen het onderwijs onderkent.

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February