Indiase president brengt bloemenhulde bij standbeeld Gandhi
20 Jun, 00:00
foto
De presidenten Desi Bouterse en Ram Nath Kovind met hun respectieve echtgenoten na de kranslegging bij het standbeeld van Mahatma Gandhi. (Foto's: René Gompers en Raoul Lith)


De Indiase president, Ram Nath Kovind, heeft voordat hij naar Royal Torarica ging, zijn logeeradres in Suriname, eerst een bloemhulde gebracht bij het standbeeld van Mahatma Gandhi. Ook president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin met hun respectieve echtgenotes hebben bloemen gelegd.

De presidentiële delegatie uit India heeft kennis kunnen maken met de cultuur die uit India is meegenomen en verder is ontwikkeld en geconserveerd in Suriname. De 'londa ke naach' waarbij een man als vrouw verkleed zijn danskunsten toont, ontbrak er niet. Tijdens het bezoek van het Indiase staatshoofd maken culturele optredens een belangrijk deel van het programma uit.

Een vijftal ministers en de vicepresident hebben de presidenten en hun gevolg verwelkomd bij het standbeeld. Vicepresident Ashwin Adhin zegt aan Starnieuws dat de bloemenhulde een passend moment is bij dit bezoek. Mahatma Gandhi staat in de wereld symbool voor vrede. Het is een mooie introductie voor dit bezoek. Issues worden in gemeen overleg en in vrede bekeken.