WK 2018: Resultaat Saudi's cruciaal voor trainer Pizzi
20 Jun, 11:45
foto
Jose Gimenez bezorgde Uruguay laat in het eerste duel met Egypte de overwinning met zijn kopbal. (Getty Images)


In zijn tweede duel op dit WK-toernooi hoeft Uruguay zich geen zorgen te maken over blessures. Er kunnen wel veranderingen worden aangebracht in het elftal dat vrijdag met 1-0 won van Egypte. Flankspeler Carlos Sanchez is getipt voor rechts, terwijl de ervaren Cristian Rodriguez waarschijnlijk de linkervleugel krijgt, nadat Giorgian De Arrascaeta er niet in slaagde indruk te maken. Het is de eerste keer dat deze twee landen tegenover elkaar staan op een WK-toernooi .

Het zit erin dat de coach van Saudi-Arabië, Juan Antonio Pizzi, een aantal spelers laat vallen, waarbij doelman Abdullah Al Mayouf waarschijnlijk Mohammed Al Owais zou kunnen vervangen. Hij zou ook kunnen besluiten om te starten met Muhannad Assiri in de eenzame voorste positie in plaats van de ineffectieve Mohammed Al Sahlawi.

Deze wedstrijd zal vermoedelijk beslissend zijn voor het lot van de trainer van de Saudi’s. Pizzi beschreef een "gevoel van schaamte" nadat zijn zijde op de openingsdag met 5-0 door Rusland werd weggetrapt. Een andere onbekwame wedstrijd kan hem zijn baan kosten.

Uruguay kampt niet met dergelijke managementproblemen. De 71-jarige Oscar Tabarez is in zijn 12e jaar en dit duel wordt zijn 17e WK-wedstrijd. De wijze oude coach was niet erg onder de indruk van hoe zijn partij speelde in zijn openingswedstrijd. La Celeste had een late kopbal van de achterste Jose Gimenez nodig om de drie punten te pakken.

Nu Rusland ook de Egyptenaren heeft verslagen met 3-1, zal een overwinning voor Uruguay zorgen dat het voor een derde opeenvolgende toernooi door de groepsfase komt. De Zuid-Amerikaanse kant heeft nooit gefaald om uit de groepsfase te komen onder Tabarez en het lijkt veilig om aan te nemen dat hij die prestatie weer zal herhalen.

Rusland gaat aan kop in Groep A met zes punten uit twee wedstrijden. De Russen hebben acht doelpunten uit twee wedstrijden. Egypte heeft zijn twee wedstrijden in de groepsfase verloren en zit zonder een punt. Het WK-avontuur van de Egyptenaren is technisch zo goed als voorbij.