Fernando Hierro moet Spanje trekken op WK 2018
13 Jun, 10:21
foto
Fernando Hierro is vooral bekend als verdediger van Real Madrid. Hij moet nu het Spaans elftal leiden op WK 2018.


Fernando Hierro, sportdirecteur van de Spaanse voetbalfederatie (RFEF), is de nieuwe coach van het nationale team voor de duur van het wereldkampioenschap in Rusland. Hierro volgt Julen Lopetegui op die eerder vandaag werd ontslagen als hoofdtrainer van het nationaal elftal.

Lopetegui had verzuimd de RFEF te vertellen dat hij had ingestemd om na het WK-toernooi de trainer van Real Madrid te worden. De Koninklijke kondigde dinsdag aan dat Lopetegui de opvolger wordt van Zinedine Zidane. Lopetegui heeft een contract voor drie jaar getekend.

Het ontslag van Lopetegui komt twee dagen voordat het nationaal team zijn eerste wedstrijd speelt in het WK-toernooi. RFEF-voorzitter Luis Rubiales is vijf minuten voor de aankondiging van Real Madrid, op de hoogte gesteld van de nieuwe rol van Lopetegui. Hij zei dat hij veel respect en bewondering had voor Lopetegui, maar “Jj kunt de dingen niet op deze manier doen, twee of drie dagen voor het WK. We zijn gedwongen om deze beslissing te nemen genoemd.”

Lopetegui werd in 2016 de Spaanse trainer na het vertrek van Vicente del Bosque. Onder zijn leiding heeft het team geen enkele wedstrijd verloren. Spanje won 14 van de 20 wedstrijden met Lopetegui als trainer en speelde de resterende zes gelijk.

Hierro werd vooral bekend als verdediger van Real Madrid, waar hij begon in 1989/1990. Hij speelde er tot het seizoen 2002/2003. Met de Koninklijke behaalde hij vijf Spaanse titels, een keer de Copa del Rey (1993) en vijf keer de Supercupa en een UEFA-supercup. Hij heeft als speler twee keer meegedaan aan het WK in 1998 en 2002. Hierro beëindigde zijn carrière als speler in mei 2005 in de Premier League bij Bolton Wanderers.

Monday 25 March
Sunday 24 March
Saturday 23 March