Wanica Ziekenhuis moet eind 2019 worden opgeleverd
21 May, 05:18
foto
Het Wanica Ziekenhuis in aanbouw. De oplevering van het ziekenhuis moet eind 2019 plaatsvinden. (Foto: NII)


Sinds zijn aantreden als minister van Volksgezondheid heeft Antoine Elias voor de tweede keer in zes weken een bezoek gebracht aan het in aanbouw zijnde Wanica Ziekenhuis. Het ligt in de bedoeling om regelmatig werkbezoeken te brengen met alle betrokkenen, opdat knelpunten tijdig gesignaleerd en opgelost worden.

Het streven is om het ziekenhuis eind 2019 op te leveren. De bewindsman zegt aan het Nationaal Informatie Instituut dat er hier en daar wat hobbels zijn, doelende op technische zaken die worden opgelost. Op het terrein komt er een verbrandingsoven, afdeling Radiologie, isolatiekamers, beddenhuis en de poliklinieken.

Het is een kwestie van hard werken om dit mooie project voor de plaatselijke bewoners in het bijzonder tot een goed eind te brengen, vindt minister Elias die aangaf dat er 180 bedden beschikbaar zullen zijn bij deze instelling. "Zo gauw dit project is afgerond zal het een geruststelling zijn voor de bewoners van dit gebied als het gaat om de medische zorg," benadrukt Elias.