De kracht van negativiteit
09 May 2018, 12:15
foto


Dat het goed moet gaan met ons land hoopt en gelooft iedere oprechte Surinamer, die zowel binnen als buiten ons land woonachtig is. En daarin geloof ik ook. Maar de manier hoe wij met elkaar en met ons land omgaan, biedt weinig tot geen mogelijkheid tot herstel binnen korte termijn.

De afgelopen periode hebben wij gezien dat ons geliefd land vaker werd overspoeld met negativiteit. Men zit steeds weer te wachten op een of ander negatief nieuws om erover te praten, te posten en te delen op Facebook. Het is thans een bekend verschijnsel geworden dat we wachten op het moment dat iemand anders in de fout gaat om erover te praten. Het positieve is nu zoekgeraakt en niemand die er stil bij staat. Er waren momenten waar het niet goed ging met ons land, maar nu zien wij dat zaken steeds ergere vormen aannemen. De Bijbel leert ons trouwens ook dat het met deze wereld waarin wij allen leven slechter zal gaan naarmate het einde nadert.

Maar de Bijbel leert ons niet om te stoppen met bidden en het negatieve aan te hangen. Wat wij echter zien gebeuren is dat het negatieve wordt vereerd. Klein en groot maken zich schuldig hieraan. Zelfs politieke leiders bedrijven deze praktijken. Wanneer het negatieve heeft plaatsgevonden, wordt er breeduit over gesproken.

Soms vraag ik me af of er geen positieve dingen meer gebeuren in ons geliefd land. Als geestelijke leider heb ik een verantwoordelijkheid, waaraan ik niet voorbij wil gaan. God heeft mij in Suriname geplaatst als een geestelijke wachter samen met andere geestelijke leiders. Wij roepen al het negatieve een halt toe (in de Naam van Jezus) en zullen dit niet langer accepteren. God staat altijd klaar om ons te helpen. De vraag is: Zijn wij ready om geholpen te worden? Als reactie op deze vraag kan men ja zeggen. Ik bemoedig u te stoppen om het negatieve te bazuinen en meer het positieve te belijden.

Een principe leert ons dat het van boven moet beginnen. De bron van waaruit de kreek water krijgt, moet zuiver zijn, anders komt er geen zuiver water in de kreek. Met de bron wordt bedoeld de leiders die het land besturen. Bij hen moet het namelijk beginnen dat het negatieve wordt weggewerkt, anders zal het zijn doorwerking missen om een positieve gezindheid in onze samenleving tot stand te brengen. Ook al betreft het een weinig positief gedrag. Het is vooralsnog de beste start voor een kentering van de huidige situatie.

Wanneer wij negatieve zaken belijden of verwachten is het logisch gevolg dat die ook zullen plaatsvinden. Wij kunnen geen bacoveboom planten en later manja oogsten. Neen, u gaat bacoven oogsten. Dus als wij het negatieve propageren zullen wij die ook zien.
Wij zijn ons er van bewust dat er negatieve zaken zullen blijven plaatsvinden. Het kwade zal nooit overwinnen, maar het goede als wij allemaal meewerken en onze mindset willen veranderen. Laten wij onze houding veranderen en ons richten op het positieve.

Met het oog op dit bovenstaande doe ik een beroep op eenieder dergelijk gedrag achterwege te laten en elkaar met respect te bejegenen. De bron van alle negativiteit moet ontdekt worden.

Onze almachtige God en Vader zegene u voor uw gehoorzaamheid aan deze oproep.

Jozua Waakzaam
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April