Vaste commissie DNA steunt beleid minister LVV
26 Apr 2018, 17:28
foto
Minister Lekhram Soerdjan van LVV.


De vaste Assembleecommissie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft minister Lekhram Soerdjan de volledige ondersteuning toegezegd in zijn beleid. Woensdag bracht de commissie onder leiding van Amzad Abdoel (NDP) een bezoek aan de bewindsman. Jitendra Kalloe (VHP) en William Waidoe (PL), leden van de commissie, waren ook aanwezig bij het kennismakingsbezoek.

Tijdens het bezoek heeft de commissie haar zienswijze over het agrarisch beleid besproken met de minister. Aan de orde is gekomen hoe de agrarische sector kan worden ontwikkeld en hoe deze kan leiden tot diversificatie van de economie, meldt De Nationale Assemblee. Bijzondere aandacht is besteed aan de ontwikkelingen binnen de rijstsector en grote landbouwprojecten die nu worden uitgevoerd zoals het palmoliepoject en het kokosproject, kassenteeltproject, hoogland rijstteelt, heractivering van het agrarisch kredietfonds, financiering van lopende en nieuwe projecten, voedselveiligheid, het veeteeltbeleid alsmede het agrarisch beleid.

Minister Soerdjan is diepgaand ingegaan op de zaken die aan de orde zijn gesteld. De commissie is vooral ingenomen met de praktische oplossingsmodellen die door de bewindsman zijn voorgesteld om de problemen binnen de agrarische sector op te lossen.
Advertenties