Openbaar Ministerie wil huisarts horen in strafzaak
26 Apr 2018, 00:57
foto


Officier van justitie Roline Gravenbreek heeft woensdag aan rechter Robert Praag te kennen gegeven dat ze de huisarts als getuige wil horen in een strafzaak. Johan M. staat terecht voor het opzettelijk besmetten van zijn partner met het hiv-virus. Volgens de verdachte zou zijn huisarts hem hebben voorgehouden dat hij niemand zou kunnen besmetten, omdat de ziekte nog niet zou zijn uitgebroken. De vrouw is op de zitting gehoord door de rechter. Zij gaf aan dat de man haar nimmer verteld heeft dat hij hiv-positief is.

De vrouw gaf aan dat uit de relatie met de verdachte een zoon is geboren, die nu twee jaar oud is. Zij is nu in verwachting van haar tweede kind. Het slachtoffer deelde mee dat zij via via heeft gehoord dat de man hiv-positief is. Tijdens een onderzoek bleek dat de vrouw hiv-positief is.

Het slachtoffer vindt het erg dat de man zijn status geheim heeft gehouden. De vrouw zei dat de man geen tweede kans krijgt, toen hij op de zitting erom vroeg. Volgens de vrouw zal hij het niet levend van af brengen. De man zou haar vaker met de dood bedreigd hebben.

De vrouw is via de huisarts van de man uiteindelijk te weten gekomen dat haar ex-partner hiv-positief is. De verdachte bekende dat hij tien jaar hiv-positief is. Aangezien de officier van justitie de huisarts wil horen, is de zitting verdaagd naar 9 mei.
Advertenties