Directeur Wegenautoriteit uit zijn functie ontheven
18 Apr, 00:00
foto


Geo Norden, directeur van Wegenautoriteit, is uit zijn functie ontheven. Dit bevestigt minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie tegenover Starnieuws. De bewindsman antwoordt op een vraag dat er een intern onderzoek komt naar beschuldigingen over malversaties.

Sinds de vorige maand circuleert een geluidsfragment waarin de hoogte van een bedrag over een offerte wordt besproken. Duidelijk te horen is dat aangegeven wordt dat een hoger bedrag moet worden ingevuld. Vermoed wordt dat het hier gaat om een gesprek tussen een aannemer en Norden.

Deze geluidsopname is deel van een onderzoek dat ingesteld wordt door het Openbaar Ministerie. De Assembleeleden Asiskumar Gajadien (VHP), Patricia Etnel (NPS) en Dew Sharman (VHP) hebben de procureur-generaal naar een strafrechtelijk onderzoek gevraagd, toen de stappen vanuit de regering uitbleven. De Wegenautoriteit heeft SRD 54.000 gestort op een rekening van de NDP bij de Volkscredietbank voor aankoop van vlaggen. Deze vlaggen zouden volgens de president bestemd zijn voor de viering van de Onafhankelijkheidsdag vorig jaar, maar deze kwamen pas op 29 november in het land aan, voerde Gajadien aan.

De regering heeft uiteindelijk besloten om Norden te bedanken. Zijn gedrag als directeur was schadelijk voor de Wegenautoriteit, stelt Pengel. De voorzitter van het bestuur, Martin Misiedjan, is op verzoek van de aandeelhouder voorlopig belast met de leiding.