Brandstichting zorgt niet voor stagnatie aanpak Mangolaan
18 Apr, 04:38
foto
Districtscommissaris Mike Nerkust oriënteert zich aan de Mangolaan. Vandalen hebben rioleringsbuizen in brand gestoken. (Foto: BIC Paramaribo Noord-oost.)


Districtscommissaris Paramaribo Noord-oost, Mike Nerkust, kan zich niet voorstellen dat iemand rioleringsbuizen heeft vernietigd door brand te stichten. Hij heeft zich samen met ressortraadsleden georiënteerd op de plek. De politie is bezig met het onderzoek. Een bewoner heeft schade opgelopen aan onder andere zijn voertuig. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is bezig met aanpak van de Mangolaan.

Nerkust zegt aan Starnieuws dat door deze criminele daad bewoners van de Mangolaan worden getroffen. De mensen hebben zolang gewacht op rehabilitatie van de riolering en de weg. De werkzaamheden zijn in volle gang. De brand is dinsdagnacht gesticht, terwijl de buurt in diepe rust was.

Waarnemend onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken van OWT&C, Awinash Dewoe, laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat dertien kunststofbuizen zijn vernietigd. De buizen waren goed voor de aanleg van 70 meter aan riolering. Deze buizen hadden een waarde van SRD 200.000. Het is de eerste keer dat er bij civieltechnische werkzaamheden door het ministerie brand is gesticht. Er is wel een construction allriskverzekering afgesloten. Het werk gaat gewoon verder, aangezien er nog genoeg buizen in voorraad zijn, deelt Dewoe mee.