Werknemers Federatie Universiteit blijft in actie
19 Mar, 14:14
foto
De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) heeft vanmorgen de ingang van de Anton de Kom Universiteit van Suriname geblokkeerd. (Foto's: Raoul Lith)


De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) blijft in actie. Vanmorgen is besloten niet meer naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur te gaan, maar de poorten van Anton de Kom Universiteit te barricaderen. Het bestuur van de universiteit, onder leiding van Jack Menke, heeft het bestuur van de WFU ontvangen voor een gesprek.

"Er kon hard mandaat worden overgelegd dat het bestuur namens de regering overleg mag voeren. Wij hebben voorwaardelijk geluisterd naar de reactie van het bestuur," zegt vakbondsleider Hugo Blanker, voorzitter van de WFU, aan Starnieuws. Afgesproken is dat de medewerkers uiterlijk eind april kunnen beschikken over de onterecht ingehouden inkorting op het kledinggeld. Over de aanpassing van de salarissen is afgesproken dat de hoofdlijnen over de voorstellen worden gestuurd naar het bestuur van de WFU.

De onderhandelingen worden morgen voortgezet. De werkzaamheden worden nog niet hervat door de bonden aangesloten bij de WFU. Er wordt te lang gewerkt aan een nieuwe loonstructuur. Bij de WFU zijn aangesloten de Celos Werknemers Organisatie, de bond Technisch Administratief Personeel Universiteit en de bond Personeel Medisch Wetenschappelijke Instituut. De WFU is sinds vrijdag in actie.


Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January