Binnenlandbewoners krijgen voorlichting over glaucoom
16 Mar 2018, 08:05
foto
Binnenlandbewoners krijgen voorlichting over glaucoom. (Foto: MZ)


Op verschillende posten van de stichting Medische Zending PHCS (MZ) is in verband met de Wereld Glaucoom week (11-17 maart) voorlichting over glaucoom gegeven aan dorpsbewoners. De goed opgekomen belangstellenden kregen een filmpje te zien over hoe het oog te druppelen en aan seniorenburgers is er speciale nodige aandacht besteed.

Dokter Inge Sorgdrager zegt vanuit Ladoani aan de Surinamerivier, blij te zijn met de opkomst van de mensen op de oproep voor de voorlichting. Zij geeft aan dat bewustwording van het belang van druppelen onder de mensen hiermee vergroot is. MZ en Suriname Eye care center AZP zijn vanaf 2007 elkaars partners om ook in het binnenland de oogheelkundige zorg aan te bieden. Dit jaar hoopt de Medische Zending met haar partner weer een oogmissie te verzorgen naar het Boven Suriname gebied, zegt de MZ-voorlichting.

Glaucoom is een verzamelnaam van een aantal aandoeningen dat de oogzenuw kunnen beschadigen. De directe oorzaak ligt vaak bij een verhoogde oogboldruk. Preventie staat hoog in het vaandel bij de MZ. Doctoren en gezondheidszorgassistenten hebben aan mensen uitgelegd wat deze oogziekte inhoudt.

Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April