Notch aan kop in SVB eerste divisie SVB/Telesur
11 Mar 2018, 00:54

Notch heeft de koppositie van de SVB/Telesur eerste divisie competitie overgenomen. Zaterdag werd in eigen huis in het Ronnie Brunswijk stadion districtsgenoot Papatam met 2-1 verslagen.

Papatam heeft zijn huid wel duur verkocht. Deze ploeg was laat voor de aftrap. Het goed opgekomen publiek werd verrast met een hard bevochten wedstrijd. Notch opende de score via Milton Pinas. De doelman van Papatam kon het keiharde schot van Pinas - laag over de grond vanuit de 16 meter lijn - niet controleren. De bal glipte tussen zijn vingers langs het doel in: 1-1. Papatam was lang niet uitgespeeld en vocht keihard terug. Een onbewaakt moment van de verdediging van Notch kwam de thuisploeg duur te staan. De bal werd vanuit rechts goed ingeschoten: 1-1.

In de tweede helft zette Notch alles op alles. Papatam hield stand totdat er een verdedigingsfout werd begaan in het strafschopgebied halverwege deze helft. Galgyto Talea verzilverde deze penalty: 2-1. Dan nog was het een gelijk opgaande strijd met genoeg kansen voor beide ploegen. Toch kwam er aan deze stand geen verandering meer. De jongens van clubpresident Joël 'Bordo' Martinus klimmen naar plek nummer 1 met 37 competitiepunten.

De koploper van de 16 speelronde, Robinhood, die toen evenveel punten had als Notch, namelijk 34, kwam niet in actie in deze 17e speelronde. In de top vier is mede doordat WBC en Transvaal hun wedstrijd ook hebben gewonnen een verandering opgetreden. WBC klimt naar plek 2 met 35 competitiepunten. WBC won van SNL met 4-2. Transvaal won van PVV met 2-1 en staat op de vierde plek met 33 competitiepunten.