Bollywood superster Sridevi is niet meer
24 Feb 2018, 20:28
foto
Sridevi was één van de grootste filmsterren van Bollywood. (Foto: AFP)


Bollywood-superster Sridevi is gestorven na een hartstilstand. Ze is 54 geworden. Haar familie heeft haar overlijden bevestigd.

Zij is overleden in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten, waar zij een huwelijksceremonie bijwoonde. Haar man Boney Kapoor en dochter Khushi waren bij haar toen zij overleed.

Sridevi begon haar acteercarrière toen ze vier jaar was. Ze werd geboren als Shree Amma Yanger Ayyapan en werkte in Tamil, Telugu, Malayalam en Kannada-films voordat ze Hindi-films binnenkwam. Ze maakte haar Bollywood-debuut als kindartiste in Julie (1975). Haar eerste rol voor volwassenen was op 13-jarige leeftijd in de Tamil-film Moondru Mudichu (1976). Sridevi werd één van de grootste vrouwelijke sterren die India ooit had. De regering van India heeft haar in 2013 de Padma Shri, de vierde hoogste burgerlijke eer, toegekend.

Haar meest opmerkelijke films zijn onder meer Sadma, Chandni, Himmatwala, ChaalBaaz, Mr India, Nagina en Gumrah. Nadat ze in Judaai had gewerkt, nam ze een pauze van 15 jaar van de filmindustrie. Ze kwam terug in 2012 in English Vinglish om de harten van haar fans opnieuw te winnen. Voor het laatst was ze te zien in 2017 in de film MOM.

Sridevi's meest memorabele koppeling op het scherm was met haar echte zwager Anil Kapoor, terwijl haar meest succesvolle films werden geproduceerd door haar echtgenoot Boney Kapoor.

Sridevi trouwde met filmmaker Boney Kapoor en kreeg twee dochters: Jhanvi en Khushi. Ze was Boney's tweede vrouw. In het recente verleden was Sridevi regelmatig op verschillende evenementen en werd ze in het openbaar gezien met haar dochters. Haar oudste dochter Jhanvi maakt dit jaar haar debuut in Bollywood met de film Dhadak van regisseur Karan Johar.

Experts uit de sector zien Sridevi als als één van de eerste echte solo vrouwelijke filmsterren, die in staat was om op zichzelf staande films te verkopen.
Advertenties