Spectaculaire show bij opening Tempelmarkt
17 Feb 2018, 00:02
foto
Met het knippen van het lint wordt de vierde Temple Fair geopend. De beurs wordt zaterdag voortgezet. (Foto's: René Gompers)


Het Chinees Nieuwjaar is spetterend ingeluid op het terrein van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Dansend in verschillende stijlen is de Chinese gemeenschap het Jaar van de Hond ingegaan. President Desi Bouterse en de First Lady zijn diep onder de indruk van de optredens van de artiesten uit binnen- en buitenland. De Chinezen zijn op hun beurt in beroering gebracht door een optreden van politieagent Sital die een bekend Chinees lied perfect ten gehore heeft gebracht.

De samenleving is getrakteerd op een dynamische show. De menigte heeft mogen proeven van de rijke Chinese cultuur via muziek en dans. Met de show is ook de vierde editie van de Tempelmarkt geopend. De beurs waarop het publiek nader kennis maakt met de Chinese cultuur en producten wordt vandaag voortgezet. Op de Temple Fair is er ook gelegenheid om zakelijk te netwerken. De optredens worden dan ook voortgezet.

Al vanaf 2 uur ‘s middags waren er activiteiten bij KKF. Het is aardig druk geweest. Een groep mensen verzamelde zich bij de ingang van de hal, nadat het duidelijk was dat de president onderweg was. Toen hij er eindelijk was werd hij met een groot gevolg van nieuwsgierigen naar zijn plaats begeleid. Na enkele krachtige toespraken van Thomson Cheung, voorzitter van de Suriname Chinese United Association, ambassadeur Zhang Jinxiong en president Bouterse is het nieuwe jaar met daverende optredens verwelkomd.

De aanwezigen hebben met volle teugen genoten van de kleurrijke show. Het publiek heeft dat ook duidelijk laten merken. Sital werd toegejuicht om de prachtige vertolking van een Chinees lied. Ook president Bouterse was onder de indruk. Na de openingsshow werden de aanwezigen getrakteerd op een vuurwerkshow. Gelukkig Nieuwjaar en succes wordt er nog toegewenst met het Jaar van de Hond.

René Gompers
Advertenties