Carnaval Rio geeft anti-corruptie boodschap
15 Feb 2018, 08:24
foto
Met verkiezingen die dit jaar worden gehouden, heeft Brazilië een enorme kwaadaardige rat aan de leiding gehad. (Foto: Reuters)


Het Rio Carnival van dit jaar is gewonnen met een lugubere aanval op sociale kwalen en corruptie in Brazilië. De Beija Flor school toonde het land met aan de leiding een enorme rat, terwijl politici werden gezien met koffers bekleed met goud.

Beija Flor heeft 12 andere sambascholen verslagen en heeft voor de veertiende keer de hoofdprijs van het carnaval gewonnen. De voorbereidingen voor de parade beginnen maanden van tevoren. Deelnemers aan de competitie nemen vaak een politiek thema aan.

De school die is geëindigd op de tweede plaats heeft bij haar intocht ook Braziliaanse leiders bekritiseerd, waarbij president Michel Temer als een vampier werd afgebeeld. Het groeiend geweld in de Braziliaanse favela’s, ontvoeringen, de beschieting van politieagenten en een lijk van een kind in een kist, zijn ook afgebeeld tijdens de carnavalfestiviteiten in Rio de Janeiro. Een corruptieschandaal waarbij staatsoliegigant Petrobras betrokken is, heeft geleid tot de arrestatie van tientallen politici en leidinggevenden tijdens een jarenlang onderzoek in Brazilië en elders.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April