Politieman als getuige gehoord in diefstalzaak
15 Feb 2018, 00:54
foto


In de strafzaak van Ulrick S. heeft rechter Robert Praag een politieman gehoord op de zitting van woensdag. Ulrick S. wordt ervan verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal tezamen en in vereniging met een zekere ‘Boeroe’. Dit gebeurde tussen 31 juli en 3 oktober 2017. ‘Boeroe’ is nog onbekend bij de politie. De verdachten stalen zakken zout, trays champignons, trays gepelde tomaten, dozen hoofddoekjes, dozen barbecueklemmen en enkele fryers uit een loods. De politieman was betrokken bij dit onderzoek.

De politieman verklaarde dat deze verdachte voortvluchtig was. De gestolen goederen werden niet bij Ulrick S. aangetroffen. Uit getuigenverklaringen die bij de politie afgelegd waren, bleek dat de goederen uit de woning van de verdachte getransporteerd waren naar de heler. Toen de heler ontdekte dat de spullen van misdrijf afkomstig waren, schakelde hij een tussenpersoon in om deze af te laten voeren. Hij werd aangehouden en de fryers zijn intussen afgestaan aan de benadeelde.

Ulrick S. verklaarde dat hij niets van die fryers af wist. Hij noemde twee namen op en legde uit dat die mannen een deal gesloten hadden. Hij zou wel bij een andere getuige geweest zijn om SRD 7.000 te ontvangen. Volgens de verdachte hebben vier andere personen de diefstal gepleegd. Hij had slechts de goederen vervoerd. De benadeelde is aan de hand van het beeldmateriaal zelf opzoek gegaan naar Ulrick S.

Advocaat Harold Belfor die de verdachte juridisch bijstaat, vroeg de kantonrechter om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te schorten. De magistraat wees het verzoek van de raadsman af. Op 28 februari zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties