Milisie Koedemusu heeft verblijf en school
20 Jan 2018, 02:23
foto
Milisie Koedemusu met kinderen van de Kangoeroeschool Community school. In hun midden ook Louis Vismale van 1 voor 12.


Met hulp van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is Milisie Koedemusu (11) opgevangen door Kinderhuis Tamara. Hij is ook ingeschreven op de Kangoeroeschool Community school. Milisie die door een jaguar in het dorp Guyaba in Boven-Suriname ernstig is verwond, heeft een trauma opgelopen. Daarom kan hij voorlopig niet terug naar zijn geboortedorp, meldt de Stichting 1 voor 12.

In het programma van 1 voor 12 vroegen Milisie én zijn vader de regering hen te helpen om een verblijfplaats voor het kind te zoeken. Vicepresident Ashwin Adhin bracht een bezoek aan de jongen en vroeg Louis Vismale, voorzitter van de stichting, om het verblijf en de school voor de jeugdige in orde te maken. Voor de opvang kreeg hij hulp van Hoefdraad. Vismale vertelt dat de scholier psychologische begeleiding zal krijgen waar hij opgevangen wordt.

De stichting Voor het kind, door het kind van de Kangoeroe Community school heeft via 1 voor 12 een voedselpakket gegeven aan Milisie. Vismale bracht een bezoek aan de school, waar Milisie heel goed is ontvangen. Gevraagd is aan Vismale om de jongen een tot twee keren naar de Kangoeroe Community school te brengen, zodat hij samen met de kinderen kan zwemmen en meedoen aan andere leuke activiteiten. Vismale gelooft dat Milisie een goede vriendenkring kan opbouwen.Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February