VMS-bestuur: Wij zullen dringende hulp blijven geven
15 Jan 2018, 14:03
foto
De voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname, Pieter Voigt, tijdens de persconferentie. Het bestuur wordt ondersteund door diverse specialisten. (Foto: Raoul Lith)


De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft in een persconferentie vandaag benadrukt niet in staking te gaan wanneer er geen oplossing wordt bereikt met het Staatsziekenfonds (SZF). Patiënten die verzekerd zijn bij het SZF, zullen geholpen worden indien dringende medische behandeling is vereist. De behandelingen die kunnen wachten, zullen op een later tijdstip worden uitgevoerd. De VMS wil een structurele oplossing voor het vraagstuk dat nagenoeg elke maand de betaling te laat plaatsvindt.

Pieter Voigt, voorzitter van de VMS, is niet te spreken over uitlatingen van minister Patrick Pengel gedaan in Nickerie. Hij merkte op juist met deze bewindsman goed contact is en zaken op de rails worden gebracht. Misschien heeft hij uit teleurstelling opgemerkt dat artsen mensen in gijzeling nemen. De VMS zei niet in te zullen gaan op dit soort aantijgingen.

Het bestuur voerde aan dat het niet gaat om dat de artsen meer geld willen. Er is meer dan vijf jaar geen verhoging doorgevoerd. Het gaat om tijdige betaling en een specificatie waarvoor er wordt betaald. Bij de overmakingen van het geld, zijn er geen specificaties. De VMS wil transparantie en dat de overheid haar verplichtingen nakomt.

De VMS vindt dat deze kwestie opgelost wordt door met elkaar om de tafel te zitten. SZF-directeur Rick Kromodihardjo had het bestuur uitgenodigd voor een onderhoud vandaag om 13.00 uur. De VMS heeft deze uitnodiging afgezegd. Voigt legde uit dat er al tijd was gestopt in de persconferentie en artsen nog patiënten moesten behandelen. Het VMS-bestuur is bereid dinsdag in overleg te treden met het SZF.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April