Pollack-Beighle benadrukt goede samenwerking met India
10 Jan, 00:54
foto
Minister Yldiz Pollack-Beighle


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken is best te spreken over de bilaterale samenwerking met India. Het ministerie heeft een project ingediend bij de ambassade van India. In 2018 wil de minister samen met het Aziatische land nog veel meer doen op het gebied van direct investment, het nationaal archiefwezen, cultuur, economie en op educatie. Daarnaast zijn er ook beurzen waar de Surinaamse burger gebruik van kan maken. De relatie is er een van wederzijds voordeel.

Suriname en India onderhouden sinds de onafhankelijkheid een bilaterale relatie. Deze band is volgens Pollack-Beighle door de jaren heen verstevigd. In de samenwerking met India heeft Suriname de nadruk gelegd op het belang van sociaal maatschappelijke en economische projecten die goed van de grond moeten komen. De kredietlijn die al enkele jaren bestaat met dit land, is geklommen naar een extra US$ 50 miljoen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De minister brengt in herinnering dat India ook het eerste land was dat hulp heeft geboden bij de watersnood in februari 2017. Zij vindt dat er in de relatie met bilaterale partners niet alleen gekeken moet worden naar mogelijkheden voor ontwikkeling van politieke en geopolitieke zaken, maar dat het Surinaamse belang voorop moet worden gesteld.