Honduras: Zus president Hernandez omgekomen bij crash
17 Dec 2017, 02:56
foto
Hilda Hernandez (51), de zus van president Juan Orlando Hernandez, tijdens een toespraak in Tegucigalpa op 3 oktober. (Foto: Reuters)


De zuster van de Hondurese president Juan Orlando Hernandez en vijf anderen zijn omgekomen toen de helikopter waarin ze reisden, zaterdag neerstortte. Hilda Hernandez (51) was een nauwe adviseur van haar broer, die verwikkeld is in politieke onrust in de nasleep van de presidentsverkiezingen van 26 november, die nog steeds onbeslist is. Ze was eerder de communicatiesecretaris van de overheid.

Er werden twee verkenningshelikopters gestuurd om de geplande vluchtroute van de ontbrekende Eurocopter AS350 Ecureuil helikopter uit te kammen. Het toestel was opgestegen van de Toncontin International Airport in de hoofdstad Tegucigalpa met als bestemming Comayagua, ongeveer 80 kilometer ten noordwesten. Door de slechte weersomstandigheden, lukte het de verkenningshelikopters niet om de vliegroute te controleren en werden landteams ingezet, meldt het Hondurese leger in een verklaring.

"De overblijfselen van het toestel zijn gelokaliseerd en er zijn geen overlevenden gevonden", zei het leger, eraan toevoegend dat de oorzaak van de crash zou worden onderzocht. Een overheidsbron, die niet bij naam genoemd wil worden, zei: "De zes mensen aan boord van het vliegtuig, inclusief Hilda Hernandez, zijn dood aangetroffen."

Honduras is onrustig door de politieke instabiliteit die na de presidentsverkiezingen is ontstaan. De centrumlinkse Salvador Nasralla, een tv-ster, bestrijdt de officiële telling van de stemming. Hij heeft een achterstand van 1,6 procentpunten op de conservatieve zittende president Hernandez. De telling is in twijfel getrokken door de twee belangrijkste oppositiepartijen en een groot deel van het corps diplomatique.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April