Jeugd Correctie Centrum zet stap vooruit
08 Dec 2017, 22:33
foto
Het nieuw onderwijsblok van het Jeugd Correctie Centrum te Santo Boma. (Foto's: NII)


Het Jeugd Correctie Centrum (JCC) te Santo Boma heeft een nieuw onderwijsblok in gebruik genomen. Het doel van het JCC is om het gedrag van jeugdigen die met criminele activiteiten in aanraking zijn gekomen, te corrigeren. Zo wil het centrum bijdragen aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de samenleving.

Deze jongeren krijgen door begeleiding, scholing en vormingsactiviteiten een kans een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan te leiden. Georgine Acton, coördinator van het JCC, zegt dat strafrechtelijke minderjarigen op verantwoorde wijze sociaalpedagogisch begeleid zullen worden in het jeugddoorgangscentrum. Vanaf de inverzekeringstelling tot na de eventuele berechting kan deze groep onderwijs genieten. Er is nu afgestapt van het regulier onderwijssysteem naar de vakopleiding in module systeem. De jeugdigen zijn in het centrum dus meer praktisch bezig en na het uitzitten van hun straf kunnen zij weer aansluiten in het regulier onderwijs, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

“De gebouwen zijn er, maar door gebrek aan de financiële middelen zal er gefaseerd worden gewerkt aan de gebouwen om de jeugdigen geheel op het complex te krijgen,” zegt Danielle Beeldsnijder, coördinator van het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli. “Het belangrijkste is dat er meer hoop en perspectief is en dat er steeds zal worden gewerkt aan het in elkaar zetten van mooie programma’s.”

Jeugdofficier Marie Mettendaf stelt dat het begeleiden van jeugdigen niet gemakkelijk is. “Als je bent opgesloten en je gewoon het Gewoon Lager Onderwijs hebt doorlopen, kun je na je vrijlating naar Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling. Het nieuw onderwijsblok is op kinderdag, 5 december, in gebruik genomen.
Advertenties