Verdachte in oplichtingszaak vrij door tekort aan bewijs
21 Nov 2017, 00:58
foto


Anthony V. werd ervan verdacht dat hij zich op verschillende momenten in maart 2017 schuldig heeft gemaakt aan oplichting en verduistering van een buitenboordmotor en geldbedragen. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft de man vrijgesproken op de rechtszitting van maandag. Ze merkte op dat er onvoldoende bewijs tegen de verdachte is geleverd.

Tegen Anthony V. had officier van justitie, Nirmala Maikoe, een celstraf van tien maanden geëist, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Anthony V. zou twee personen hebben opgelicht. Hij hield de eerste benadeelde voor dat hij zijn toekomstige buurman zou worden en dat hij geldschieter was. Zo won hij het vertrouwen van de benadeelde. Hij lichtte de man voor US$ 2.500 en SRD 450 op. Een andere man lichtte hij voor SRD 125 op. Volgens de veroordeelde had hij inderdaad het bedrag gevraagd om een toegangspasje voor de benadeelde in orde te laten maken. Intussen werd hij aangehouden en kon het pasje waarmee de benadeelde naar het binnenland op de goudvelden kon, niet in orde maken.

Raadsman Oscar Koulen had toen aangevoerd dat er geen sprake kan zijn van verduistering van de buitenboordmotor, omdat deze teruggevonden is. De raadsman benadrukt dat zijn cliënt niet de gelegenheid heeft gehad om deze op te halen. Hij vraagt zich af hoe het bewijs dan geleverd kan zijn. De kantonrechter voerde aan dat de buitenboordmotor voor reparatie aan de monteur afgestaan was. Deze werd daar aangetroffen. Lachitjaran achtte oplichting niet bewezen. Voor het bedrag van USD 2500 dat de benadeelde geleend had aan de veroordeelde, is er ook geen bewijs voor geleverd. De kantonrechter achtte ook dit feit niet bewezen en de man werd vrijgesproken van de algehele tenlastelegging.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April