Santos stuurt Acoconut met lege handen terug
19 Nov 2017, 17:18
De ploeg van Santos uit Nickerie heeft zaterdag gewonnen van Acoconut van Brokopondo.

Santos (Nickerie) heeft zaterdagmiddag met 3-2 gewonnen van Acoconut uit Brokopondo. De ploeg uit Brokopondo kwam om de wedstrijd snel te beslissen, want zij speelde met lange ballen om zodoende de achterhoede van Santos de onder druk te zetten. De tactiek bleek succesvol want in de 24e minuut was het de speler Delano Vrede die zijn club op 1-0 bracht.

Het team van Santos raakte niet in paniek. De Nickerianen probeerden het spel van Acoconut te ontregelen door bij balverlies direct te dekken en het speelveld klein houden. Bij balbezit werd snel gecombineerd in de breedte en de spitsen diep sturen. Alvaro Reingoud strafte te verdediging van Acoconut in de 34e minuut af. Hij snoepte de bal af van de verdediging en met een loeier van ongeveer 40 meter moest de doelman van Acoconut slechts toekijken hoe de bal hoog in de touwen belandde: 1-1. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede speelhelft heeft Santos de wedstrijd volledig overgenomen, waarbij er steeds kansen werden geschapen maar de aanvallers waren niet koelbloedig genoeg. In de 56e minuut kopte Theodoor Dors een voorgetrokken bal onbereikbaar voor de doelman van Acoconut: 2-1. Terwijl alle aandacht erop gericht was op de aanvallen van Santos, ging Acoconut via counters zijn spitsen aan het werk zetten. In de 63e minuut was het wederom Delano Vrede die door een blunder in de verdediging van Santos, Acoconut op gelijke hoogte bracht: 2-2.

Santos zette daarna de verdediging van Acoconut onder druk. De doelman heeft zeker drie keer redding kunnen brengen bij de aanvallen van Santos. In de 72e minuut is het gelukt de buitenspelval van Acoconut te omzeilen. Xaviero Perk haalde hard uit met zijn linkerbeen en de bal was onbereikbaar voor de doelman van Acoconut: 3-2. Dit was ook de eindstand.

Trainer Robert Mando van Acoconut is teleurgesteld. Hij vindt dat de leiding van de wedstrijd steken heeft laten vallen bij zeker twee doelpunten van Santos.
Trainer Glenn Dors van Santos zegt dat zijn jongens de opdrachten redelijk tot goed hebben uitgevoerd. Hij merkt op dat de competitie nog jong is en er alles nog kan gebeuren, maar deze overwinning was nodig om het verlies van vorig seizoen goed te maken.