Gajadien: Bezwaarde percelen door overheid uitgegeven
07 Jul 2017, 08:33
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zegt in gesprek met Starnieuws dat hij kan aantonen dat percelen uitgegeven zijn die door dezelfde overheid bezwaard zijn. "Dit is oplichting van de hoogste orde," zei de politicus tijdens de begrotingsbehandeling. Hij voerde aan dat percelen ten westen van de Martin Luther Kingweg en ten oosten van de Pararivier, zijnde gedeelte van de plantage Smalkalden, de overheid percelen uitgeeft terwijl deze gronden bezwaard zijn bij de DSB bank voor 26 miljoen euro.

Gajadien zei dat "als wij de overheid niet meer kunnen vertrouwen, het hek van de dam is. We hebben gekend dat bij gronduitgifte er dubbele uitgiften zijn. Maar wanneer wij zien dat het oogmerk is om te manipuleren om verkiezingsuitslag te beïnvloeden, is het bewuste kwade trouw. Bijvoorbeeld de percelen ten westen van Charlesburg zijn dubbel uitgegeven, terwijl het bos en zwampgebied is".

Over uitgifte van gronden die bezwaard zijn, zei Gajadien dat op dit moment het openbare register bij de hypotheekbewaarder verworden is tot geheim document. "Uit sommige registers kunnen er geen uittreksels verkregen worden. Dus zelfs de wetten worden door de Staat met de voeten betreden. Ook op de lijst van geregistreerde leningen hebben wij deze lening niet gezien, gaarne informatie minister van Financiën". De regering zal volgende week donderdag antwoorden op de vragen die de Assembleeleden in de eerste ronde van de debatten hebben gesteld.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March