Minister Pollack-Beighle bij inauguratie Moreno
26 May 2017, 20:50
foto
Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken wordt verwelkomd op de luchthaven. (Foto: Buza)


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft president Desi Bouterse vertegenwoordigd bij de inauguratie van de Ecuadoraanse president Lenín Moreno Garcés. In de overvolle zaal van de Nationale Assemblee in de hoofdstad Quito, hield de nieuwe president zijn eerste toespraak waarbij hij naar voren bracht, de beloften gedaan in de verkiezingscampagne en de realisatie daarvan in zijn regeringsprogramma te hebben opgenomen.

Moreno legde het accent op de sociaaleconomische ontwikkeling van het land. Er zal aandacht besteed worden aan gezinsplanning, werkgelegenheid, kinder- en jeugdontwikkeling, vrouwen, mensen met een beperking, ouderen, de bouw van 325.000 sociale woningen, toegang tot onderwijs, ondernemerschap en de beschikbaarstelling van fondsen.

Bij het internationaal beleid sprak de president over de versterking van regionale integratie en Zuid-Zuid relaties, waaronder de samenwerking binnen regionale organisaties zoals de Unie van Zuid Amerikaanse Naties (UNASUR) en de Gemeenschap van Zuid-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) belangrijk zijn. Binnen de Zuid-Zuid samenwerking zal de nadruk worden gelegd op de aspecten van klimaatsverandering. De president benadrukte het belang van dialoog en de aanwezigheid van leiderschap werd daarbij onderschreven. Hij kondigde aan de voortzetting van de dollarisatie van de economie zonder enige parallelmarkt.

Suriname en Ecuador onderhouden zeer goede bilaterale relaties, welke in de nabije toekomst zullen worden versterkt met name op het gebied van landbouw, handel, mijnbouw en klein industrie, zegt Buitenlandse Zaken.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April