Achttienjarige moordverdachte staat terecht
28 Mar 2017, 09:20
foto


Marcelo P. (18) wordt beschuldigd van de moord op Antonio Simao da Cruz op 27 december vorig jaar. Een sekswerker zou hem hebben voorgehouden dat Antonio hem zou vermoorden. De man had hem zelf bedreigd, maar hij nam de bedreiging niet serieus. De reden hiertoe kent hij niet. Hij heeft Antonio Simao da Cruz doodgeschoten met een jachtgeweer.

Op de rechtszitting van maandag heeft kantonrechter Siegline Wijnhard de man gehoord. De verdachte had steeds betaalde seks met een sekswerker in het binnenland. Marcelo P. had gehoord dat het slachtoffer op een bewuste dag seks wilde met de sekswerker. Ofschoon hij al een afspraak met haar had, liet hij de bewuste sekswerker voor het latere slachtoffer. Zelf ging Marcelo P. naar een andere sekswerker. Toen het feit zich voltrok, had Antonio een jachtgeweer en een mes bij zich. Marcelo P maakte hem het geweer afhandig, waarop Antonio hem aanviel met het mes.

Bij de politie had de verdachte verklaard dat hij naar het kamp was gehold om een mes te halen, nadat hij over de plannen van de man had gehoord. Een vriend van de verdachte had verklaard dat Marcelo P. het slachtoffer had bedreigd en hem had opgedragen weg te gaan…anders zou hij schieten op hem. De verdachte ontkent dat hij die uitspraak heeft gedaan. Hij zegt dat het niet zijn intentie was om de man te doden. Advocaat Georgette Leter staat Marcelo P. juridisch bij. De zaak staat voor 10 april weer op de rol.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April