Verdachten in diefstalzaak voorlopig op vrije voeten
24 Mar 2017, 18:22
foto


Marciano P., Romario N., Jersie D. en Simion D. worden ervan verdacht dat zij op 8 september van het afgelopen jaar uit een open zaal een tv-toestel en een visnet hebben ontvreemd. Op de rechtszitting van donderdag heeft kantonrechter Siegline Wijnhard de voorlopige hechtenis van de verdachten opgeschort.

Simion D. was reeds in vrijheid gesteld. Zijn betrokkenheid is niet gebleken. De benadeelde is gehoord op de zitting. Hij verklaarde dat hij de drie verdachten Marciano P., Romario N.en Jersie D. overdag zag. Ze bleven hangen en hij noteerde het kentekennummer van het voertuig. Middernacht hoorde hij de honden blaffen. Toen hij opkeek, zag hij Romario N. weglopen met de visnet. Hij hoorde de autobanden gieren en ze gingen weg. Kort daarna merkte hij op dat de tv weg was. Hij heeft het voertuig niet gezien. Ook heeft hij niet gezien of de verdachte het tv-toestel meenam.

Bij de politie hadden Marciano P. en Jersie D. het feit bekend en ook aanwijzingen gedaan. Romario N. bleef ontkennen. Op de zitting zijn ze allemaal terug gekomen op hun verklaringen. Ze beweerden vreselijk mishandeld te zijn geweest door de politie. Hun werd ook een ander feit ten laste gelegd. Ze werden beschuldigd diefstal gepleegd te hebben bij een winkelier op 23 februari. Hier zouden zij SRD7000, USD1000, Euro 1000, een mobiele telefoon en belkaarten buitgemaakt hebben. De camerabeelden waren ook ter beschikking. Voor dit feit eiste het Openbaar Ministerie vrijspraak.

Voor het wegnemen van het tv-toestel en het visnet eiste officier van justitie, Reshmi Rathipal, tegen elk van de verdachten een celstraf van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Indien de kantonrechter de eis van de officier zou overnemen, zouden de verdachten op vrije voeten komen. De raadslieden Jennifer Pinas, Hedley Derby en Shefani Amirkhan vroegen om de voorlopige hechtenis van de verdachten op te schorten. De rechter wees het verzoek toe. Op de zitting van 13 april zullen de raadslieden pleiten voor hun cliënten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March