Venezuela geschokt door moorden door kinderen
23 Mar 2017, 18:45
foto
Venezuela heeft één van de hoogste moordcijfers in de wereld. (Foto: Getty Images)


Zes kinderen in Venezuela zijn gearresteerd voor de moord op twee soldaten. De twee sergeanten van de Nationale Garde zijn in het weekend in de buurt van een bar in de hoofdstad Caracas doodgestoken.

De misdaad heeft het land geschokt. De kinderen die de daad hebben gepleegd zijn tussen de zes en vijftien jaar. Volgens de autoriteiten behoren ze tot een bende genaamd Los Cachorros (The Puppies).

De sergeanten, Yohan Borrero en Andres Ortiz, waren op het moment van de aanval in burgerkleding. In de vroege uren van zondag rookten ze sigaretten buiten de bar, toen twee kinderen hen benaderden en één van hun tassen stal.

De soldaten renden ze onmiddellijk achterna, maar werden opgewacht in een donkere straat door verschillende andere kinderen met messen, zegt de politie. De sergeanten zijn overweldigd door de leden van de bende, die ze meerdere malen hebben gestoken.

Eén van de mannen is ter plaatse overleden, terwijl de andere later in een ziekenhuis is gestorven. Venezuela heeft één van de hoogste moordcijfers ter wereld. De Venezolaanse Observatorium of Violence groep schat dat er vorig jaar 28.479 gewelddadige doden zijn gevallen, dat is 91,8 per 100.000 inwoners
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March