Raadsman vraagt meer tijd voor pleidooi in moordzaak
27 Feb 2017, 20:57
foto


Raadsman Hedley Derby heeft uitstel gevraagd in de zaak waar Delano D. terechtstaat voor moord op zijn buurman André Adjako (33) op 31 augustus van het afgelopen jaar. De verdachte had zijn buurman dodelijk verwond aan de Kronenburgweg. De raadsman heeft meer ruimte nodig om zich voor te bereiden op het pleidooi.

Officier van justitie, Astrid Niamat, heeft tegen de verdachte Delano D. een celstraf van 25 jaar geëist. De psychologische en psychiatrische rapporten geven aan dat de verdachte niet probleemoplossend kan werken en dat hij lijdt aan een ziekelijke geestesstoornis. De psycholoog stelt dat de verdachte een psychotische stoornis heeft. Hij heeft last van stemmen in zijn hoofd die hem aanzetten tot handelen. Ook slaap hij slecht. Hij voelde zich bedreigd door het slachtoffer, terwijl hij die stemmen ook hoorde. Toen hij het slachtoffer zag, kon hij zijn fantasie niet onderscheiden van de werkelijkheid. Hij handelde uit psychose.

De psychiater stelt dat de man hallucineert en dat hij paranoïde is. Hij liep met het idee dat het slachtoffer hem af wilde maken. Het verschil tussen fantasie en werkelijkheid kan hij niet uitmaken. Hij handelde op basis van die wanen, staat in het rapport. Niamat zegt rekening gehouden te hebben met de rapporten van de deskundigen, de omstandigheden waaronder het feit is begaan en hield ook rekening met de verdachte bij het presenteren van de strafeis.

De verdachte had de hand van het slachtoffer in tweeën gekapt. Bij de politie had de verdachte verklaard dat het slachtoffer met de houwer rondliep. Bij het slachtoffer was er geen houwer aangetroffen; slechts een tas. Hij bleef erbij dat de verdachte hem in zijn onderarm gekapt had. Delano D. vindt dat het slachtoffer hem eerst heeft aangevallen met een houwer. Hij had zijn eigen houwer bij zich waarmee hij het slachtoffer daarna heeft verwond. Na het feit, een dag later, werd er vermoedelijk brand gesticht in de woning van Delano D. Op 27 maart zal advocaat Hedley Derby pleiten voor Delano D.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April