IMT ondanks 4-1 zege uitgeschakeld
27 Feb 2017, 02:35

Inter Moengo Tapoe is ondanks een 4-1 zege zondag op Bequia United FC uit St. Vincent niet doorgestroomd naar de finale van de Concacaf Caribische Clubkampioenschappen. In het Antigua Recreation Ground te Antigua & Barbuda overrompelde de kampioen van Suriname de semi-kampioen van St Vincent. De ruststand was 1:1. Inter had alle ruimte om een monsterzege uit de strijd te halen.

In de eerste helft had IMT het spel in handen. Het tempo werd door Inter bepaald, echter ging de voorhoede heel onzorgvuldig om met de gecreëerde kansen. Stefano Rijssel opende na 23 minuten spelen de score met een prachtige kopbal nadat Miquel Darson de bal vanuit rechts in de doelmond bracht. In de 40e minuut kreeg Bequia een penalty door een overtreding in het strafschopgebied. Deze penalty werd verzilverd:1-1.

De tweede helft vertoonde haast hetzelfde spelbeeld. Inter bleef zoeken naar doelpunten voor een beter doelsaldo. Racing FC van Haïti had voor aanvang van de strijd evenveel punten als IMT, met een +2 doelsaldo. Pas in het laatste kwartier na enkele wissels werd de aanvalslinie versterkt.
Jurmen Vallei bracht IMT op voorsprong middels een penalty: 2-1. Inter bracht vers bloed in het spel. Kareem Kwasie faalde de eerste keer een doelpuntrijpe kans te verzilveren. Rijssel legde daarna breed vanuit links en dit keer was Kwasie op scherp: 3-1
Inter liet enkele kansen gaan en pas in extra tijd was het Kwasie die wederom scoorde dit keer op aangeven van Giovanni Waal: 4-1. Daarna waren alle ogen gericht op de wedstrijd Green Bay Hoppers de thuisploeg tegen Racing FC uit Haïti.

In de tweede wedstrijd van de avond verloor het thuisteam van Racing. Na een 2-0 ruststand voor Racing werd het uiteindelijk 3-0. De Haïtiaanse club gaat als groepswinnaar uit deze poule A over naar de finale. Inter die twee winstpartijen heeft en een gelijkspel, is als tweede geëindigd en uitgeschakeld. Van de 5 poules van deze Caribische kampioenschappen gaan slechts de groepswinnaar over naar de finaleronde. De semikampioen van Suriname, Transvaal, is begin maart aan de beurt om in Puerto Rico te strijden voor een finaleplaats.