Misiekaba: Land in goede handen bij president
25 Feb 2017, 08:24
foto
NDP-ondervoorzitter André Misiekaba vraagt de president om mensen die 'het systeem niet begrijpen' aan te pakken. (Beeld: René Gompers)


NDP-ondervoorzitter tevens fractieleider André Misiekaba vindt dat het land in goede handen is van president Desi Bouterse. Er is bewust gekozen voor hem als president in 2010 en omdat het geen vergissing was, is de keuze herhaald in 2015. Er zijn volgens de politicus mensen die het systeem in de war gooien. Hij vroeg de president om op te treden tegen deze mensen. Dit moet nu gebeuren, waardoor veel jongeren die de boodschap begrepen hebben, zich nog meer zullen inzetten.

Misiekaba merkte op dat er een onrechtvaardige inkomensverdeling is in het land. Er zijn mensen die stinkend rijk zijn, terwijl vlak om de hoek waar ze wonen anderen geen eten hebben. "Indachtig de idealen van de revolutie moet er nu worden opgetreden," zei Misiekaba die het eens is met Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons dat dit het moment is om te handelen.

De NDP-topper zei dat het land in goede handen is bij Bouterse als president. Om het land te besturen en zaken in goede banen te leiden, moeten veel obstakels overwonnen worden. Misiekaba haalde aan dat vanaf 2013 het land een drastische neergang heeft meegemaakt door de enorme terugval van de prijzen van goud en olie. Toch lukt het de regering om zaken te balanceren. Er is veel creativiteit daarvoor nodig.

Misiekaba zei dat hij geloof heeft in het land. Mensen die beweren dat het nooit meer goed komt met Suriname, moeten maar wegblijven. "Het komt wel goed met Suriname," benadrukte de politicus. Volgens hem heeft het land druppels van zegeningen gekregen, maar de 'skwalla van blesi' moet nog komen. Misiekaba stelde dat de 'revo mannen en vrouwen' elkaar diep in de ogen moeten aankijken en indachtig de idealen het beter moeten doen. Hij is ingenomen met de president als leider van de beweging. Hij moet nu de mensen die het systeem in de war schoppen, verwijderen. De president moet van Misiekaba de laatste stoot nemen. Als iedereen zich inzet, wordt dit land een geweldig paradijs, stelde Misiekaba.
Advertenties